Taideterapiasta itsetuntemusta -verkkokurssiTässä 8 viikon verkkokurssissa lähdemme taideterapeuttisten menetelmien keinoin tutkimaan omaa alitajuntaa ja sisäistä maailmaa. Alitajunnasta voimme saada valtavasti viisautta omasta elämästämme. Taide on hieno työkalu päästä kiinni tähän viisauteen, sillä sen kautta voimme ohittaa mielen struktuurit ja tarkastella asioita intuitiivisesta näkökulmasta.

Kurssi sisältää yhteensä 24 harjoitusta sekä videon että tekstin muodossa. Harjoitusten tavoitteena on lisätä itsetuntemusta sekä vahvistaa yhteyttä omaan alitajuntaan taiteen kautta. Mukana on klassisia taideterapeuttisia menetelmiä, harjoituksia joita olen itse kehittänyt ja ohjannut, sekä sellaisia taideterapeuttien ja taiteilijoiden harjoituksia, jotka olen henkilökohtaisesti kokenut merkityksellisiksi (mm. Cornelia Elbrecht, Shelley Klammer, Vibeke Skov).


Kurssi on suunniteltu niin, että sen voi toteuttaa itsenäisesti kahdeksassa viikossa. Kurssissa on kahdeksan eri teemaa käsittelevää osaa, eli yksi osa per viikko. Jokainen osa on yksi video, joka sisältää kolme teemaan liittyvää harjoitusta. Yhteensä videomateriaalia on yli 80 minuuttia. Kurssimateriaali on kuitenkin käytettävissä vähintään vuoden, joten voit tehdä harjoituksia rauhassa ja omassa tahdissa sekä palata niihin myöhemmin. Osien teemat ovat: alustus, keho, elämän polku, lapsuus, perhe, sisäiset osat, muutos ja reflektio. Tehtävissä piirrämme, maalaamme, muovailemme, teemme kollaaseja, kirjoitamme kuvallisesta työskentelystämme ja lopuksi käytämme myös ääntä ja liikettä.

Kurssi soveltuu henkilökohtaiseen kasvuun ja itsetuntemuksen lisäämiseen. Huomaathan, että vaikka käytämme taideterapeuttisia menetelmiä, ei kurssia ole tarkoitettu hoitomuodoksi mielenterveydellisiin haasteisiin eikä se millään tavalla korvaa psykoterapeuttista hoitoa. En myöskään suosittele kurssin tekemistä, jos käyt läpi akuuttia kriisiä. Mikäli olet epävarma, soveltuuko kurssi sinulle, voit olla yhteydessä minuun: olotila@iabet.fi.

Kurssia varten tarvitset joitakin materiaaleja; suurin osa näistä todennäköisesti löytyy jo valmiiksi monesta kodista. Harjoituksissa korostuu itse prosessi, eikä tarkoitus ole niinkään tehdä valmiita töitä. Tästä syystä voit aivan hyvin käyttää edullisia, peruslaatuisia taidemateriaaleja. Ole yhteydessä, jos tarvitset apua materiaalien hankinnassa.


Tarvitset:

- Isoa paperia (vähintään A3-kokoista). Ruskea remontti-suojapaperirulla käy mainiosti!
- Maalarinteippiä
- Liituja
- Halutessasi voit käyttää liitujen lisäksi myös maaleja ja pensseleitä. Suosittelen guassi- tai temperavärejä peseytyvyyden vuoksi.
- Jotain, millä muovailla: tähän käy esim. muovailuvaha, foliopaperi tai savi.
- Vanhoja lehtiä kollaasityöskentelyyn.
- Liimaa
- Sakset
- Kynän ja paperia kirjoittamiseen


Ryhmän ohjaajana toimii Yasmine Pekonen. Olen IABETin perustaja ja ohjannut taideterapiaryhmiä vuodesta 2019 lähtien. Koulutukseltani olen taiteen maisteri Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Olen suorittanut ekspressiivisen taideterapian ryhmänohjaajakoulutuksen Inartes Instituutissa ja Muurlan opistossa. Olen opiskellut Jungilaista taideterapiaa Tanskassa, Institut for Kunstterapissa ja opiskelen kolmatta vuotta Jungilaiseen taideterapiaan painottuvassa Art, Psyche and the Creative Imagination -maisteriohjelmassa Irlannissa.

Kurssimateriaalin jälkityöstöstä on vastannut videoeditoija Juho-Pekka Pekonen.


Aika

Voit aloittaa kurssin koska vain! Maksun jälkeen saat kurssisivuston tunnukset heti käyttöön.

Lisätiedot: olotila@iabet.fi

Lämpimästi tervetuloa mukaan!


Hinta: 108 euroa

➪ Osallistu maksamalla Holvi-kaupassa


ALENNUS: Ostaessasi useamman verkkokurssin samanaikaisesti hinta on 200 euroa / 2 kurssia tai 275 euroa / 3 kurssia. Verkkokurssipaketit löydät täältä.


Voit maksaa myös ePassilla, Smartumilla ja Eedenredillä (vain mobiilimaksu). Ilmoittaudu tällöin sähköpostitse: olotila@iabet.fi

Kun olet maksanut kurssin, saat vastausviestinä linkin ja käyttäjätunnukset kurssisivulle.


Sitovat ilmoittautumiset tehdään maksamalla kurssimaksut Holvi-kaupan kautta. Maksutavat: Visa luottokortit, Mastercard luottokortit, Handelsbanken, Ålandsbanken, Nordea, S-Pankki, Aktia, Säästöpankki, Osuuspankki, Danske Bank , POP Pankki ja Oma Säästöpankki. Jos haluat maksaa työsuhde-eduilla, tee sitova ilmoittautuminen osoitteeseen olotila@iabet.fi.


| IABET | Tietosuoja ja rekisteriseloste |