Taidepäiväkirja-verkkokurssiTervetuloa 4 viikon Taidepäiväkirja-verkkokurssille herättämään luovuuttasi, vapauttamaan ilmaisuasi, lisäämään henkistä hyvinvointiasi ja näkemään omat sisäiset kuviosi uudesta näkökulmasta!

Taidepäiväkirja eli "art journal" on luova, visuaalinen tapa omien tunteiden ja ajatusten kirjaamiseen. Kurssilla keskitymme taiteen mahdollistamaan alitajuiseen tapaan katsella elämää ja sen tuomia ajatuksia ja tuntemuksia.


Kurssi sisältää yhteensä 24 tehtävää sekä videon että tekstin muodossa. Yhteensä videomateriaalia on yli 80 minuuttia. Tehtävissä piirrämme ja/tai maalaamme ja ajoittain myös kirjoitamme kuvallisesta työskentelystämme. Kurssi on suunniteltu neljään viikkoon siten, että jokaiselle viikolle on aina kuusi tehtävää.

Arviolta tehtävien tekemiseen menee noin puolisen tuntia päivässä. Yksi tavoitteista onkin se, että antaisimme itsellemme pienen hetken joka päivä luovaan työskentelyyn. Voit kuitenkin tehdä tehtäviä myös aivan rauhassa ja omassa tahdissasi. Kurssimateriaalin käyttöoikeudelle ei ole aikarajaa, joten voit aina palata tehtäviin myöhemmin.


Materiaaleina voit käyttää monipuolisesti niitä materiaaleja, mitä sinulta kotona löytyy. Tarvitset kuitenkin vähintään nämä tarvikkeet:

• Luonnoskirjan tyhjillä sivuilla, (eli ilman viivoja tai ruutuja). Paperin olisi hyvä olla vähintään 100 gramman paksuista, jos käytät maaleja niin jopa paksumpikin olisi suotava. Hyvä koko on A5 tai isompi.
• Omavalintaiset piirrustus- tai maalausvälineet. Tähän käy vaikka värikynät, liidut, tussit tai mitkä vain vesiohenteiset maalit kuten vesivärit, guassit tai akryylivärit.

Kurssilla keskitytään enemmän tunnepuoleen kuin tekniikkaan. Videoilla olen kuitenkin koettanut tehdä tehtävien esimerkit monipuolisesti eri materiaaleilla sillä ajatuksella, että niistä voi saada inspiraatiota, jos myöhemmin haluaa hankkia lisää tarvikkeita. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta taiteen tekemisestä.


Ryhmän ohjaajana toimii Yasmine Pekonen. Olen IABETin perustaja ja ohjannut taideterapiaryhmiä vuodesta 2019 lähtien. Koulutukseltani olen taiteen maisteri Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Olen suorittanut ekspressiivisen taideterapian ryhmänohjaajakoulutuksen Inartes Instituutissa ja Muurlan opistossa. Olen opiskellut Jungilaista taideterapiaa Tanskassa, Institut for Kunstterapissa ja opiskelen kolmatta vuotta Jungilaiseen taideterapiaan painottuvassa Art, Psyche and the Creative Imagination -maisteriohjelmassa Irlannissa.


Aika

Voit tehdä kurssia itsenäisesti koska vain!


Hinta: 108 euroa

➪ Osallistu maksamalla Holvi-kaupassa


ALENNUS: Ostaessasi useamman verkkokurssin samanaikaisesti hinta on 200 euroa / 2 kurssia tai 275 euroa / 3 kurssia. Verkkokurssipaketit löydät täältä.


Voit maksaa myös ePassilla, Smartumilla ja Eedenredillä (vain mobiilimaksu). Ilmoittaudu tällöin sähköpostitse: olotila@iabet.fi

Kun olet maksanut kurssin, saat vastausviestinä linkin ja käyttäjätunnukset kurssisivulle.


Sitovat ilmoittautumiset tehdään maksamalla kurssimaksut Holvi-kaupan kautta. Maksutavat: Visa luottokortit, Mastercard luottokortit, Handelsbanken, Ålandsbanken, Nordea, S-Pankki, Aktia, Säästöpankki, Osuuspankki, Danske Bank , POP Pankki ja Oma Säästöpankki. Jos haluat maksaa työsuhde-eduilla, tee sitova ilmoittautuminen osoitteeseen olotila@iabet.fi.
Katso, mitä palautetta muut kurssille osallistuneet ovat antaneet:


"Kurssi veti puoleensa etukäteen, mutten arvannut miten antoisaksi se muodostuisi. Ihania ja inspiroivia tehtäviä, uusia ideoita ja tapoja antava sekä itseä avaava kokemus. Aivan mahtavaa oli myös nähdä muiden kurssilaisten töitä, havahtua miten monella tapaa voi tehtäviä lähestyä, siitäkin on paljon saanut. Tämä kurssi oli parasta pitkään aikaan!"


"Ihana ja innostava kokemus, oli ihan parasta koko kevään aikana! Odottelen jatkoa!"


"Tämä kurssi tuli minulle todella tarpeeseen, sillä minulla on menossa vaikea elämänvaihe. Sain muuta ajateltavaa ja uskon että minulle kurssi toimi myös terapeuttisena välineenä. Tuntuu, että rohkaistuin omassa ilmaisussani valtavasti. Osasin luopua suunnitelmallisuudesta ja aloin luottaa itse prosessiin ja siihen mihin se johtaa. Tekemisestä tuli rennompaa ja hauskempaa, ja myös lopputulokset ovat mielenkiintoisia. Kiitos tosi paljon."


"Kurssi osui juuri oikeaan hetkeen. Avasi minun tunkeutuneet luovat soluni. Nyt olen innostusta täynnä jatkaa. Värit ja paperit lähtevät mukaan lomalle. Kiitos!"


"Kiitos kurssista! Tällainen kurssi toimii hyvin etäopetuksena, koska se pakottaa löytämään aikaa ja tilaa itselle omasta arjesta ja siten valmentaa hyvin taidepäiväkirjatyöskentelyn jatkamiseen itsenäisesti. Lisäksi yksinollessa saa tehtyä henkilökohtaisempaa kuin ryhmässä, ja voi jakaa sitten vain ne työt jotka haluaa. Oli kyllä kiinnostava huomata että pystyn keskittymään piirtämiseen tai maalaamiseen myös muiden perheenjäsenten läsnäollessa. Tämä kurssi tuntui nostavan esiin luovuutta myös muuten. On tullut muun muassa lauluja pintaan. Kuvallinen työskentely mahdollisti puhtaamman yhteyden alitajuntaan ja sisäiseen viisauteen kuin pelkkä kirjoittaminen."


"Mukava, innostava kokonaisuus. Kivasti koottu ja toteutettu, sisälsi paljon ideoita ja myös asiaa. Rohkaisi vähän vaivihkaa kokeilemaan ja löytämään niitä omia tekniikoita. Taiteen teosta tuli kivaa arkirutiinia, jota toivoinkin. Olo oli joka kerta keveämpi vaikka työstämäni aihe ei olisi sitä ollut. Kiitos tästä, tätä kurssia kannattaa jatkaa!"


"Todella hyvä kurssi! Monipuolinen ja innostava. Tehtävät olivat yksinkertaisia ja helposti lähestyttäviä. Videot olivat hyviä ja ihanaa, että kaikista kuvista oli esimerkit. Kiva, että esittelit eri materiaaleja ja ideoita, uskallan nyt itsekin enemmän. Kuviasi oli ihana katsella ja välillä liikutuin niistä."


| IABET | Tietosuoja ja rekisteriseloste |