Mandala-verkkokurssiTässä 8 viikon verkkokurssissa syvennymme monipuolisesti mandaloiden tekemiseen. Harjoitusten tavoitteena on mandaloiden henkisen ulottuvuuden tarkastelu ja kokeminen, mutta käymme läpi myös teknistä puolta. Teemme mandaloita tietyistä teemoista (esim. sydän-mandala, valon ja varjon mandala ja potentiaalin siemen -mandala). Lisäksi tutkimme eri tapoja ja tekniikoita rakentaa mandaloita (esim. tiibetiläinen, elämän kukka ja yantra -mandalat). Suurin osa mandaloista tehdään maalaten, mutta hyödynnämme myös luonnonmateriaaleja ja kollaasitekniikkaa. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta taiteen tekemisestä!

Mandala on sanskritia ja tarkoittaa yksinkertaisuudessaan ympyrää. Ympyrä on loputon ja symbolisoi kokonaisuutta ja eheyttä. Olennainen osaa mandaloita on myös keskipiste. Tiibetiläinen merkitys mandalalle onkin ”keskustaa ympyröivä”.

Mandalan tekeminen on tasapainoittava ja energioita harmonisoiva prosessi. Länsimaihin mandalat toi psykiatri Carl Jung, jonka mukaan tarve tehdä mandaloita nousee ihmiselle usein spontaanisesti sellaisina aikoina, jolloin psyyke käy läpi intensiivistä kasvua. Mandalan tekeminen auttaa tätä kasvun prosessia integroimalla psyykeen eri osia; osat kohtaavat ympyrän sisällä ja muodostavat eheyden.

Mandaloita on tehty lähes kaikissa kulttuureissa kautta aikojen. Niitä on käytetty meditaatiomuotona, mielen keskittämisen työkaluna, luomaan pyhää tilaa, ja jopa viemään tekijäänsä transsitiloihin. Ympyrän keskipiste on nähty portaalina tuonpuoleiseen, ja itse mandala heijastumana jostain suuremmasta, ikään kuin mikrokosmoksena. Jung uskoi, että ympyrä kutsuu arkkityyppistä materiaalia nousemaan alitajunnasta. Sen voi nähdä myös hologrammina sisäisestä maailmastamme.


KURSSIN RAKENNE

Kurssi on jaettu kahdeksaan osaan ja jokaisessa osassa on kolme harjoitusta. Tehtäviä on yhteensä siis 24 sekä videon että tekstin muodossa.

Voit aloittaa kurssin koska vain! Maksun jälkeen saat kurssisivuston tunnukset heti käyttöön.

Kurssimateriaali on käytettävissä vähintään vuoden kurssin loppumisesta, joten voit halutessasi tehdä harjoituksia rauhassa ja omassa tahdissa sekä palata niihin myöhemmin.


TARVITTAVAT MATERIAALIT

• harppi, viivoitin ja asteviivain
• lyijykynä ja kumi
• vesiväripaperia / muuta sinulle mieluisaa paksuhkoa paperia TAI taidepäiväkirjan paksulla paperilla (hyvä olla min. 140g paperia)
• vesiliukoisia maaleja, esim. vesiväri- tai guassimaaleja (ainakin perusvärit sekä musta ja valkoinen)
• pensseleitä ja vesikippo
• vanhoja lehtiä kollaasityöskentelyyn
• liimaa ja sakset


OHJAAJASTA

Ryhmän ohjaajana toimii Yasmine Pekonen. Olen IABETin perustaja ja ohjannut taideterapiaryhmiä vuodesta 2019 lähtien. Koulutukseltani olen taiteen maisteri Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Olen suorittanut ekspressiivisen taideterapian ryhmänohjaajakoulutuksen Inartes Instituutissa ja Muurlan opistossa. Olen opiskellut Jungilaista taideterapiaa Tanskassa, Institut for Kunstterapissa ja opiskelen kolmatta vuotta Jungilaiseen taideterapiaan painottuvassa Art, Psyche and the Creative Imagination -maisteriohjelmassa Irlannissa.

Kurssimateriaalin jälkityöstöstä vastaa videoeditoija Juho-Pekka Pekonen.


Hinta: 108 euroa

➪ Ilmoittaudu maksamalla Holvi-kaupassa


ALENNUS: Ostaessasi useamman verkkokurssin samanaikaisesti hinta on 200 euroa / 2 kurssia tai 275 euroa / 3 kurssia. Verkkokurssipaketit löydät täältä.


Maksu on mahdollista suorittaa myös työsuhde-eduilla (Edenred, ePassi ja Smartum). Ole tässä tapauksessa yhteydessä sähköpostitse olotila@iabet.fi.


Lämpimästi tervetuloa mukaan!Sitovat ilmoittautumiset tehdään maksamalla kurssimaksut Holvi-kaupan kautta. Maksutavat: Visa luottokortit, Mastercard luottokortit, Handelsbanken, Ålandsbanken, Nordea, S-Pankki, Aktia, Säästöpankki, Osuuspankki, Danske Bank , POP Pankki ja Oma Säästöpankki. Jos haluat maksaa työsuhde-eduilla, tee sitova ilmoittautuminen osoitteeseen olotila@iabet.fi.
| IABET | Tietosuoja ja rekisteriseloste |